Distance Just for Dogs Cup

De Distance Just for Dogs (DJFD) Cup is een competitie van 7-9 wedstrijden waarin de reglementen zijn gebaseerd op de Xtreme Hoopers stijl van Xtreme Dutch Hoopagility (XDH). De competitie wordt georganiseerd door Distance4Dogs en (Indoor Training) Just for Dogs onder de samenwerkingsnaam “Distance Just for Dogs”

Het voornaamste doel van de wedstrijden is het meten van je eigen vaardigheidsniveau ten opzichte van anderen of van jezelf in een ontspannen sfeer. Hierbij maakt het niet uit of je beginner of ervaren wedstrijdloper bent; of je loopt met een border collie of een bassethound en of je jong of oud bent: iedereen is meer dan welkom!

Reglementen

De nieuwe reglementen gaan per 01-01-2023 in. De belangrijkste wijzigingen zijn in rood weergegeven. De reglementen zijn een working document waarbij we per seizoen bekijken waar we kleine of grote wijzigingen aan moeten brengen. In uitzonderlijke gevallen zullen er tussentijds reglementswijzigingen gedaan worden.

Reglementen (laatste update: 30-11-2022)

Licenties

Een licentie is optioneel wat betekent dat om deel te nemen aan de wedstrijden en mee te dingen naar de dagprijzen, er geen licentie nodig is. Voor de volgende aspecten van de Distance Just for Dogs Cup is wel een licentie nodig:

  • Klassement
  • Kwalificatie voor en deelname aan de finale
  • Titels (novice & veteranen)

Een licentie kost € 2,50 en is gedurende 1 competitiejaar (1 januari t/m 31 december) geldig. Ons doel is om het geld wat binnen komt van de licenties zoveel mogelijk te laten terugvloeien naar de deelnemers, o.a. door extra leuke prijzen bij de finale of extra’s bij het behalen van een titel. Eventueel gelopen punten worden pas toegekend aan de combinatie na registratie van een licentie. Punten worden dus niet met terugwerkende kracht toegekend.

Licentie aanvragen

Actieve licenties (laatste update: 19-03-2023 18:00 uur)

Team inschrijven

In 2023 zal er tijdens de competitiewedstrijden ook weer ruimte zijn voor een teamcompetitie! De teamcompetite bestaat uit 8 games parcoursen (1 per wedstrijd), waarbij het type parcours kan variëren (regular/hoopers, puntenrace, bonus box). Een team bestaat uit 2 combinaties van ieder niveau en hoogte (uitzondering: 2x novice mag NIET) die ieder individueel kunnen lopen voor de teampunten. Tijdens de finale wordt er een games parcours en een estafette gelopen. De beste 33% van het totaal aantal teams kwalificeert zich voor de finale.

Overzicht Teams