Distance Just for Dogs Cup

De Distance Just for Dogs (DJFD) Cup is een hoopers competitie georganiseerd door Distance Just for Dogs. In deze vorm van hoopers wordt afstandshandlling beloond maar kan je nog steeds punten halen als je besluit de hond meer te helpen. Het voornaamste doel van de wedstrijden is het meten van je eigen vaardigheidsniveau ten opzichte van anderen of van jezelf in een ontspannen sfeer. Hierbij maakt het niet uit of je beginner of ervaren wedstrijdloper bent; of je loopt met een border collie of een bassethound en of je jong of oud bent: iedereen is meer dan welkom!

Reglementen

De nieuwe reglementen gaan per 01-01-2024 in. De belangrijkste wijzigingen zijn in rood weergegeven. De reglementen zijn een working document waarbij we per seizoen bekijken waar we kleine of grote wijzigingen aan moeten brengen. In uitzonderlijke gevallen zullen er tussentijds reglementswijzigingen gedaan worden.

Reglementen V2.12 – laatste update: 26 februari 2024

Licenties

Een licentie is optioneel wat betekent dat om deel te nemen aan de wedstrijden en mee te dingen naar de dagprijzen, er geen licentie nodig is. Voor de volgende aspecten van de Distance Just for Dogs Cup is wel een licentie nodig:

  • Klassement
  • Kwalificatie voor en deelname aan de finale
  • Titels (novice & veteranen)

Een licentie kost € 5,00 en is gedurende 1 competitiejaar (1 januari t/m 31 december) geldig. Ons doel is om het geld wat binnen komt van de licenties zoveel mogelijk te laten terugvloeien naar de deelnemers, o.a. door extra leuke prijzen bij de finale of extra’s bij het behalen van een titel. Eventueel gelopen punten worden pas toegekend aan de combinatie na registratie van een licentie. Punten worden dus niet met terugwerkende kracht toegekend.

Licentie aanvragen

Actieve licenties laatste update – 07/07/2024 17:30 uur

Team inschrijven

In 2024 zal er tijdens de competitiewedstrijden ook weer ruimte zijn voor een teamcompetitie! De teamcompetite bestaat uit 1 games parcours per wedstrijd, waarbij het type parcours kan variëren (regular/hoopers, puntenrace, bonus box). De beste 8 teamresultaten tellen mee voor het eindklassement. Een team bestaat uit 2 combinaties (teamsamenstelling staat beschreven in de reglementen, zie hierboven) die ieder individueel kunnen lopen voor de teampunten. Tijdens de finale wordt er een games parcours en een estafette gelopen. De beste 33% van het totaal aantal teams kwalificeert zich voor de finale.

De inschrijving voor teams is gesloten. Onderstaand de teams voor het jaar 2024!

Teams 2024