Foundation & Skillstrainingen

De foundation trainingen zijn een integraal onderdeel van onze hooperstrainingen. Deze worden standaard aangeboden aan jonge honden of beginnende combinaties. Daarbij spijkeren wij regelmatig de foundation vaardigheden van de meer ervaren honden bij door het aanbieden van zogenaamde “skills trainingen”.

Tijdens deze trainingen wordt er gewerkt vanaf het niveau van de combinatie, waarbij in dit geval vooral wordt gekeken naar wat de hond zelfstandig kan. Deze zelfstandigheid wordt op een positieve manier verder uitgebreid. Hierbij kan je denken aan zelfstandigheid op afstand en lange lijnen maar ook op meer technische vaardigheden zoals het van de handler wegdraaien, kort om een toestel (ton/gate) draaien, serpentines leren lopen, voor de handler langsdraaien etc. Deze vaardigheden worden vanaf de basis, soms startend zonder toestellen, opgebouwd naar korte sequences en uiteindelijk toegepast in een langere sequence of parcours.

Als je ervoor kiest om als reguliere cursist gedurende langere tijd foundation of skills te doen, draai je op dat moment niet mee in de onderlinge competitie (om het aangeleerde ook echt stabiel te krijgen) en loop je ook geen parcoursen. Er zijn twee mogelijkheden voor skills / foundation:
 

  • Via de reguliere lessen. In dit geval wordt je “gewoon” cursist. Kosten: 10 lessen voor 100 euro
  • Via de workshop “skillstraining”. Deze worden aangekondigd onder Workshops als ze beschikbaar zijn voor inschrijving (1-2x per jaar)