Hoopers

De hoopers trainingen zijn onze reguliere trainingen. Ons uitgangspunt qua Hoopers ligt bij de Xtreme Hoopers, waarbij er focus is op grote afstanden tussen toestellen maar ook ver weg van de handler werken en samenerking door leuke maar soms lastige uitdagingen qua handling. Onze hooperslessen worden in een groep gegeven waarbij je tijdens het trainen zelf 1 op 1 met de instructeur op het veld staat. Dit maakt een individuele aanpak voor jullie als combinatie zeer goed mogelijk.

Tijdens de hooperslessen gaan wij uit van een parcours waarvan, afhankelijk van het niveau van de combinatie, de makkelijke of moeilijke variant in zijn gheel of in delen gelopen wordt. Indien in delen, ligt de focus op het leren handlen van de verschillende onderdelen van het parcours. Hierbij kan het soms gaan om finetuning en soms kom je tot de ontdekking dat je een bepaalde vaardigheid nog niet beheerst als combinatie. Ook daar kunnen we weer apart aandacht aan besteden (zie daarvoor: Foundation & Skills)

Onderlinge competitie

Voor onze hooperscursisten organiseren wij 2x per periode een onderlinge competitie c.q. wedstrijdtraining. Hierin loop je een parcours gebaseerd op het niveau van de combinatie waarna je op dit parcours kan trainen. De parcoursen zijn op niveau ingedeeld:

  • Groep A: jonge/beginnende honden. Parcourslengte van 8-10 toestellen, geen vak- of lijnrestricties
  • Groep B: gevorderde honden (al langer trainend) tot beginnende wedstrijdlopers. Parcourslengte 10-16 toestellen. Ruime vak- en lijnrestricties
  • Groep C: (ervaren) wedstrijdlopers. Parcourslengte 15-21 toestellen. Reguliere vak- en lijnrestricties

Als buitenstaander (bij lesovername) kan je ook meedoen aan de onderlinge competitie. Je wordt dan geplaatst in de groep die wij het beste vinden passen. Tijdens de onderlinge wordt er rond les 4-5 een lijnparcours gelopen en rond les 8-9 een vakparcours.

Kosten:

De hooperlessen gaan per 10 lessen (=1 periode) en kosten 100 euro.