Fitness & Balans en Coördinatie:

Sporten met je hond is verschrikkelijk leuk maar vergt meer dan alleen maar sportspecifiek trainen. Eén van de belangrijke vragen in de trainingen van een hond is: hoe kan je jouw hond helpen om fysiek topfit te zijn dat hij / zij op de toppen van zijn / haar kunnen kan presteren op trainingen en wedstrijden?

Om meer inzicht te geven in die vraag komt Carmen van de Kamp van Sporthond in Conditie op uitnodiging van Distance4Dogs naar Zeewolde voor een workshop Fitness / Balans & Coördinatie. Carmen is CCFT Certified trainer (US), FitPaws Master Trainer (UK) en enthousiast hondensporter binnen de KNPV met haar mechelse herders. Via haar eigen bedrijf Sporthond in Conditie begeleid Carmen combinaties met allerlei ambities: van leuk samen bezig zijn, voorbereiding op de sport tot het klaarstomen van honden voor grote evenement als de Crufts. Persoonlijk kennen wij Carmen als een zeer gepassioneerd en bevlogen vrouw die weet waar ze voor staat en met haar kennis, enthousiasme en geduld nu al menig hond een duw de goede richting in heeft gegeven.

De workshop zal een dagdeel zijn waarbij theorie en praktijk worden afgewisseld. De volgende onderwerpen zullen aan bod gaan komen tijdens de workshop:

  • Warming up & cooling down
  • Oefeningen voor voorhand, achterhand en core
  • Trainen van uithoudingsvermogen
  • Balans in je trainingsprogramma

Wij bieden de mogelijkheid voor zowel mensen die zelf actief mee willen doen met hun hond (working spot) als voor mensen die geïnteresseerd zijn maar liever meekijken en – luisteren (auditing spot). Per dagdeel zijn er 5 working spots en 5 auditing spots beschikbaar

Samenvatting belangrijkste informatie:
Wanneer: zaterdag 2 februari 2019
Tijden: 9:00 – 12:30 of 13:30 – 17:00
Waar: Zeewolde, Indoor Trainingshal Just for Dogs
Voor wie: alle honden (jong en oud)
Kosten: 75 euro (working spot) / 25 euro (auditing spot)