Foundation

Foundation

Foundation & Foundation plus:

Bij de foundation draait het om drie belangrijke pijlers van afstandshandling: toestelcommitment, handling en afstand. Gemeenschappelijke deler is dat de hond het spelletje leuk gaat vinden en daarmee de motivatie heeft om de toestellen op te zoeken, om te luisteren naar wat jij als handler te vertellen hebt en om steeds meer afstand te pakken en erop te vertrouwen dat dit goed en leuk is. Tijdens de foundation werk je voornamelijk aan korte oefeningen waarbij één of enkele aspecten centraal staan. De fysieke belasting is over het algemeen minimaal maar omdat het veel denkwerk van de hond vergt is de mentale belasting over het algemeen vrij groot. Daarom hanteren wij ook een minimumleeftijd voor foundation van 6 maanden en raden wij aan om als handler goed te kijken of de hond, als hij/zij de minimumleeftijd bereikt heeft, als individu toe is om al te beginnen.

In de foundation plus wordt aandacht geschonken aan het uitbreiden van de lengte van de sequences en wordt een start gemaakt met de meer gevorderde handling. Afhankelijk van het parcours dat er staat, kunnen er ook stukken parcours gelopen worden en worden handlingsrestricties als vakken en lijnen geïntroduceerd.

Doorstroming

Doorstromen van foundation naar foundation plus zal in de regel geleidelijk verlopen voor honden die bij ons starten. Honden die al enige basis hebben maar niet ver genoeg zijn om aan te sluiten bij onze reguliere groepen kunnen ook in de foundation plus terecht. Na de foundation plus is de hond ver genoeg om door te stromen naar de Hoopers-Only groepen.

Overige informatie

Foundation & Foundation Plus worden gegeven op dinsdag en vrijdag van 16:00- 22:00 uur. Je traint in een groep van maximaal 5 combinaties. Kosten voor deze cursus zijn €100,00 voor een blok van 10 lessen.

Distance4Dogs

Hoopers - Hoopagility

@2020 D4D. alle rechten voorbehouden.

Contact gegevens

info@distance4dogs.nl

Trainingslocatie:
Landbouwweg 93 
3899BD Zeewolde.

KVK: 72000228